Elite: Dangerous – UI customizacija

0
Elite: Dangerous – UI customizacija

Letite li bespućima mliječne staze u ovoj enormno velikoj igri, zasigurno ćete biti zainteresirani za mali tweak koji omogućuje promjenu boje holografskih panela unutar broda, ali i promjenu FoV-a na daleko veće iznose od onih mogućih unutar ingame opcija.

Za početak, kopirajte na sigurno mjesto GraphicConfiguration file koji se nalazi unutar vaše instalacije igre. Standardna putanja je: C:\Program Files (x86)\Frontier\EDLaunch\Products\FORC-FDEV-D-1002, dok je na nekim računalima file unutar user profila na C:\Users\{vaš-username}\AppData\Local\Frontier_Developments\Products\FORC-FDEV-D-1001, a kod Steam korisnika unutar steamapps\common\Elite Dangerous\Products\FORC-DFEV-D-1002.

Unutar ove datoteke nalazi se RGB matrica sa kombinacijom boja koju možete editirati putem ED: HUD editora. Sve što preostaje je skopirati kod koji stranica izgenerira u vaš GraphicConfiguration file odmah ispod <LocalisationName>Standard</LocalisationName>.

Na ovaj način možete skombinirati bilo koju boju ingame HUDa te dodatno uljepšati unutrašnjost vašeg broda.

Također, vrlo jednostavno je moguće i povećati FoV (Field of view) koji je pomoću ingame slidera moguće podići do nekih 60-65 što u pojedinim brodovima još uvijek djeluje klaustrofobično.

Otvorite Graphics file koji se nalazi na C:\Users\{vaš-username}\AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Graphics te promijenite vrijednost unutar <FOV> tagova. Obavezno pripazite da ne pretjerate kako vam se pogled iz cockpita nebi pretvorio u jedan veliki fish-eye lens. Generalno, najbolje prolazi FoV između 70 i 75 ovisno o monitoru i formatu (16:9 ili 16:10).

Primjetite kako podizanje FoV-a ujedno udaljava i HUD od samog ekrana što čini brojke na ekranu manjima i težima za čitati. Ako vam ovo smeta, dodatno se poigrajte s opcijom focusa u istoj datoteci.

Više o samoj igri saznajte iz naših dojmova.

Ostavi komentar »