Twilight Arbor: Aetherpath walkthrough

0
Twilight Arbor: Aetherpath walkthrough

Scarlet se opet primila nepodopština i svoje posljednje planove odlučila preseliti u dobro nam znan Twilight Arbor. Novi explorable path namijenjen lv80 characterima donosi dašak svježine u već ustaljen svijet GW2 dungeona s novim mehanikama i taktikama. Yup – taktikama, napokon imamo nešto više za raditi osim bjesomučnog DPSa na boss encounterima. Pa krenimo redom…

Oozaj me nježno

Nakon odabranog Aetherpatha, na samom početku dungeona i uništavanja već nam dobro poznatih otrovnih cvjetića, doći ćete ispred prve puzle. Prostorija će bit pod vatrom, vatreni elementali će izlaziti iz iste, a naš cilj je dovesti 2 Ooze pred vrata na dnu sobe i podmazati mehanizam koji će se tada otvoriti i omogućiti daljnji napredak.

Ovo se može obaviti na više načina i generalno nije teško. Sa svake strane prostorije se nalazi biljka s feromonima koji privlače Oozu. Jedan igrač na svakoj strani je zadužen za dovođenje Ooze do vrata bez da se jadna istopi u vatri. Ostatak partya se treba podijeliti na 2 strane i rješavati spawnane lava elementale. Ako imate guardiana ili tanky warriora u partyu – možete ga zadužiti da pobere sve lava elementale koji su inicijalno u sobi i kitea ih u krug. Tako nećete morati ubijati sve elementale.

Koordinacija oba tima je dosta bitna jer nakon što se prva Ooza rastopi ispred mehanizma, imate oko 10 sekundi vremena da dovedete i drugu. Ako ne uspijete – morate ponovo se vratiti na početak sobe i dovući novu Oozu.

Slick & Spark

Do ovog simpatično vrućeg para doći ćete nakon što riješite nekolicinu travnatih kreatura i houndova. Radi se o zanimljivom encounteru gdje prioritet nema sam boss, već njegovi nusprodukti – uljne nakupine koje ispucava. Naime, što više crnih mrlja imate na podu, to je veći stack DoTa koji ticka na cijelom partyu. Ulje se s poda čisti tako da dovučete Oozu na samu mrlju koja će ju počistiti umjesto vas. Pravila za Oozu su jednaka kao i kod prve puzle uz mali dodatak što će feromon buff dobiti random igrač, iako je moguće pokupiti buff iz biljke u kutu prostorije kao i kod prve puzle. Ono čega se morate paziti je Sparkov pull nakon kojeg slijedi Fiery Overload koji vas vrlo jednostavno može oneshottat. Dok kiteate Oozu, DPSajte Slicka jer jednom kad se riješite njega – riješit ćete se i neugodnog debuffa.

Hints:

  • Ako više od jednog igrača ima feromon buff – Ooza će pratiti onog igrača koji joj se nalazi bliže
  • Svaka uljna mrlja na podu dodaje 1 stack Toxic Funes debuffa koji neprestano stoji na cijelom partyu
  • Ako ubijete Oozu, cijeli party će dobiti 10 stackova Toxic Fumesa, tako da je pametno Oozu držati podalje od grupe koja DPSa bossa da ne prima nepotrebni AoE damage

Kad ubijete Slicka, prebacite se na Sparka i pripazite na Hot Foot debuff koji zadaje konstantni damage dokle god stojite na mjestu (jednako kao i na zadnjem bossu Volcanic fraktala). Uljne mrlje možete ignorirati, ali pripazite na Sparkov Fiery Lob koji zadaje tonu damagea. Dodgeanje se pokazalo kao podosta efikasnija metoda izbjegavanja njegovih projektila od reflektiranja jer se damage smanjuje ovisno o udaljenosti na kojoj se nalazite od samog bossa. Ako ubijete jednog bossa, ali wipeate za vrijeme encountera s drugim – prvi će se na žalost respawnati.

Holopirate Generator

Iako ovo zapravo nije boss encounter, valja napomenuti kako uspješno proći ovaj dio dungeona. Naime, potrebno je kiteati Holopirate natrag u generator i tamo ih ubiti kako bi oni eksplodirali i uništili sam generator. Ovo je jednostavno izvedivo ako stanete u pozadinu generatora i počnete ubijati nove spawnove Holopirata od tamo.

Foreman Spur

Prije nego navalite na bossa, preporučujemo da pullate jednu po jednu grupu Aetherbladesa ispred njega. Ako ovo uspijete izvesti točno – ostat će vam samo Foreman Spur i mala grupica na s lijeve strane. Za „Who’s in Charge Here?“ achievement – ostavite posljednju grupu Aetherbladesa i pullajte Foremana. Nakon što ga ubijete, vratite se i riješite zadnju grupu za achievement.

Borbu sa Spurom izvodite u velikoj prostoriji gdje ga je lakše kiteat zbog njegovih abilitya koji su podosta opasni.

  • Axe Grind – Foreman Spur će baciti sjekire na pod koje će ostati zabijene neko vrijeme. Axe Grind je AoE damage napad i ako stojite u njemu primit ćete popriličnu količinu damagea
  • Axe Spin – Dok Spur vrti sjekirama, izbjegavat će sve napade i raditi ogroman damage. Preporučamo bježanje u suprotno stranu umjesto pokušavanje pretrčavanja ili dodgeanje napada
  • Whirlwind – Za vrijeme ovog napada, cijeli party je zatvoren unutar granica napada i ne možete izači vani. Ovo je idealno vrijeme za melee napad jer za vrijeme trajanja whirlwinda Spur neće koristiti Axe spin napad. Kad whirlwind završi budite dodatno oprezni jer jako često slijedi Axe Spin.

Security room

Radi se o generalno jednostavnom zadatku koji može postati zbunjujuć zbog silne količine struje u prostoriji. U sobi se nalaze četiri platforme koje je potrebno aktivirati, a redoslijed definiraju kružići koji se nalaze iznad njih. Potrebno je skočiti na platformu bez dodirivanja struje ispod iste. Ako dotaknete struju, napunit ćete se negativnim nabojem i odbit ćete se od platforme. Ispravno aktivirana platforma će zasvijetliti i tako dati do znanja igračima da je uspješno aktivirana.

Platforme aktivirajte jednu po jednu tako da svaki igrač stane na pojedinu platformu ponaosob. Jednom kad su sve platforme aktivirane, holopirate generator će se aktivirati. Peti igrač u partyu (onaj koji ne stoji na platformi) mora aggroati holopirate i dovući ih do vrata kako bi explodirala.

Legendary Clockheart

Za aktivaciju ovog bossa potrebno je uništiti svih 8 holopirata u prostoriji. Ako pod postane elektrificiran, jednostavno se pomaknite na drugi dio prostorije. Legendary Clockheart posjeduje smrtonosni ranged napad tako da se definitivno želite boriti melee oružjima (baca clockworkse po podu koji rade damage). Tijekom borbe, pripazite na animaciju bossa te ako podigne ruku – odmah prodrčite kroz njega. Naime, to je uvod u frontalni napad koji će instantno downati igrače ako ga ne izbjegnete. Također, možete pokušati i stajati iza njega tijekom borbe.

S vremena na vrijeme, boss će dobiti štit koji ga štiti od svih vrsta damagea i koji mu daje stacking buff. Ako buff dosegne 30 stackova, Legendary Clockheart će dobiti novi ability koji radi damage u punom krugu oko njega nekoliko puta za redom. Kako bi onemogućili stackanje ovog buffa do 30, dovucite Holopirata u sobu kako bi eksplodirao dok je boss pod štitom.

Ako ne uspijete dovući addove do bossa na vrijeme, vrlo je vjerojatno da će većina (ako ne i svi) u partyu biti downani. Ako se uspijete podići – boss će vas dočekati bez štita i bez novih stackova tako da se definitivno ne morate predati.

Sretno!

Ostavi komentar »