Twilight Arbor guide

0
Twilight Arbor guide

Eh, Twilight Arbor… Dungeon koji će sve posjetitelje koji prvi put unutra kroče kazniti na prvom koraku i osigurati da vam je repair bill maksimalno velik. Dungeon kojeg obožavaju sve cure iz guilda, prvenstveno zbog armora koji vaše charactere čini ogromnim cvjetićima…

Story mode

Pa krenimo redom… Twilight Arbour nastanjuje Nightmare Court kojeg čine pripadnici Sylvari rase koji su okrenuli leđa Pale Treeu i jednostavno odlučili ići svojim putem. Njihov vođa, Grand Duchess Faolain se okružila sljedbenicima upravo u ovoj instanci, a vaš zadatak je zaustaviti njezine otmice nedužnih Sylvarija.

Iako je stvarno za očekivati kako će dungeon posvećen Sylvarijima biti prepun trave i cvijeća, pripremite živce na beskonačan poison koji doslovno curi iz svakog kuta ove instance. Osim „zločestog“ cvijeća, tu su i veći cvjetovi unutar kojih se nalaze zatočeni Sylvariji ili pripadnici Nightmare Courta. Ukoliko ih ubijete, dobit će te boon u trajanju od 2 minute koji će vas healati kad padnete na jako malo healtha. Kako ne bi dodatno otežali ovaj run, otvarajte jedan po jedan cvijet i definitivno ih ne otvarajte tokom boss encountera.

Sariel

Tijekom ovog fighta jedino na što morate paziti je knockdown. Jednom kad ste na podu više nemate šanse za podići se, stoga pripazite na animaciju bossa i dodgeajte svaki put.

Brangoire

Brangoire sam po sebi nije opasan i ne radi neki veliki damage, ali to uredno nadoknađuje spawnanjem zelenih pauka oko sebe. Ako eksplodiraju, bilo sami od sebe ili kad ih ubijete, ispustit će zeleni otrovni oblak unutar kojeg stvarno ne želite biti. Kako cijeli encounter ne bi bio prejednostavan (moš mislit), Brangoire će svako malo fearati igrače oko sebe što će dodatno otežati borbu. Najučinkovitije rješenje je koristiti condition removal skillove/signete, što više CC-a na paucima koje treba kiteati po sobi dok istovremeno DPSate bossa.

U nastavku dungeona naletjet ćete na Nightmare houndove koji su uvijek u grupama te rade jako veliki damage. S obzirom da nemaju ranged skillova, CCajte ih, kiteajte i ubijte iz daljine. Sve što im usporava kretnju ili smrzava na mjestu će jako dobro poslužiti.

Cadeyrn

Sljedeći boss je Cadeyrn koji je zapravo vrlo lagan i jedini „opasan“ skill koji ima vas pretvori u male fluffy mice mace. Jednom kad ste mačke, houndovi će vas počet naganjati i sve što morate napravit je kiteati ih te ubiti Nightmare Puppy ne bi li se vratili u normalu.

U sljedećem dijelu dungeona potrebno je skupiti esencije koje padaju iz zatvorenih cvijeća. Potrebno ih je iskoristiti kako bi oslabili defenzivne prepreke koje je postavio boss. Kako bi si olakšali, riješite se addova u prostoriji prije sakupljanja esencija

Faolain

Ako ste preživjeli do samog kraja Twilight Arbora, pripremite se jedan podosta težak fight. Ukoliko nemate koordiniranu ekipu, praktički možete odmah sad izaći iz dungeona i uštedjeti si tonu živaca. Naime, Faolain summona pet iluzija u obliku Zojje, Logana, Rhytlocka, Eir i njenog golema. Prije nego uopće možete DPSat Faolain, potrebno je uništiti sve iluzije. Problem je što čim ih ubijete, Faolain će ih pokušati resurectati. U tom trenutku, potrebno je kiteati ostatak iluzija i spustiti Faolain na 25% healtha kako bi prestala s channelanjem resurecta. Jednom kad Faolain odustane resurectati iluziju, ta iluzija ostaje na podu i više se o njoj ne morate brinuti. Ovaj postupak je potrebno ponoviti za svaku iluziju nakon čega možete završiti Faolain i vrlo vjerojatno više nikad se ne vratiti u story mode ovog dungeona 🙂

 

Explorable mode (in progress…)

Ostavi komentar »