Raid training

Jer se legendary armor neće scraftati sam od sebe

Što su raidovi?

Raidovi su dizajnirani kao instance za deseteročlane squadove te se smatraju najtežim contentom u Guild Warsu 2. Osim zasebnih mehanika koje članovi squada moraju savladati, zahtijevaju gotovo uvijek i specijalizirane role za svaki boss encounter.

Ako ste odlučili započeti raditi na legendary armoru ili jednostavno poboljšati sebe kao igrača, pridružite nam se u raid training večerima gdje ćemo proći inicijalne raid wingove i naučiti vas kako savladati mehanike i postati bolji u klasi koju igrate.

Raiding mindset

Najčešći raiding setup se sastoji od 2 sub-grupe od 5 igrača sa bar 3 DPSa i 2 support igrača u svakoj grupi. Već tu možete primijetiti kako bi se loš DPS odrazio na ukupne performanse grupe. Npr – ako uzmemo da u prosjeku DPS rola radi 15-20k DPSa u stvarnom encounteru, a naša trojka radi 5-8k DPSa pojedinačno – tehnički ste hendikepirani u startu s obzirom da efektivno raidate kao da imate 2 čovjeka manje.

Prije nego se pridružite raid grupi, provjerite svoj gear - armor set, weapone, trinkete, amulete, ringove, rune i sigile... Ne brinite ako niste obučeni u full ascended gear jer će ispravan exotic set biti i više nego dobar pod uvjetom da je sve ostalo kako treba.

Stoga još jednom – pripremite se za kritike i izmjene u načinu na koji igrate jer svaki pojedinac uvelike utječe na performanse cijelog squada.

Builds & Guides

Ako nikad niste kročili u raidove, definitivno bacite oko na neki od meta buildova za klasu koju igrate. Generalno ne cjepidlačimo sa full meta setupom, ali apsolutno očekujemo da poznate svoju klasu i kako funkcionira. Buildove možete pronaći na stranicama poput Hardstruck ili Snowcrows, dok sva ostala pitanja slobodno bacite u #guild-wars kanal na našem Discordu.

Kako svaki boss encounter ima specifične mehanike i sitnice na koje treba paziti, mislimo da je najbolji pristup pogledati kako encounter funkcionira i onda probati istu stvar samostalno. Ako ste tip osobe koja preferira čitanje, bacite oko na Hardstuck raid guide.

Za sve ostale vizualnije raidere - niže se nalaze linkovi na video guide koji u kratko objasni sve encountere.

Stronghold of the Faithful

Bastion of the Penitent

The Key of Ahdashim

Za točno vrijeme i dane kad raidamo, bacite oko na naš Discord ili event prijavu. U praksi prolazimo barem par inicijalnih wingova - najčešće Spirite Vale (W1), Salvation Pass (W2) i Bastion of the Penitent (W4) u kojem se nalaze jedni od lakših bosseva pa je i samim time učenje olakšano. Također, od nedavno – pokušamo uhvatiti i "Emboldened" buff koji se rotira svaki tjedan i dodatno olakšava specifični wing sa dodatnim buffovima.